Ljud istället för tid


Inga pengar till nån klocka den här månaden. Har alltid velat ha ett par egna högtalare till datorn. Bra pris. Paketpris. Ett par hörlurar värda 299,- på köpet ingår. (Länk). Sonen säger att jag har förstört hans högtalare som jag har lånat. (Tror jag inte på) Lyssnar på Queen nu...




.

Kärlek till en klocka


Jag har varit hos urmakaren och provat. En Gant - Bedstone. Jag blev kär. Kostar strax över
2 300 kronor. När jag sen kom hem till mina 11 billiga klockor, som har stannat, så såg jag vilken skillnad på kvalité. Mina klockor ser ut som en hög skrot i jämförelse. Jag använder väldigt lite smycken över lag. Ett par snygga örhängen och en snygg hårklämma är det som jag prioriterar. Använder sällan halsband eller ringar. Inte ens när jag går ut på fest. Utsläppt hår, bar hals och snygga örhängen trivs jag bäst i då. Less is more. Det är en känsla jag har.

Jag har inte haft klocka på armen på evigheter. Mobiltelefonen har varit min klocka. Har börjat känna en viss saknad. 2 300 kronor är ganska mycket pengar. Vill inte nalla på sparkontot. Min första tanke var att ta ett sånt där räntefritt konto på några månader. Men, kom på en annan idé. Jag ska köpa presentkort till mig själv i butiken som har klockan i sortimentet. Tiden och ekonomin får utvisa...snart är den min...
Gant - Bedstone

Spårlöst försvunnen


Jag kom hem från jobbet vid kvart i tio ikväll. Jag fick sitta i bilen på parkeringen en kvart innan jag kunde åka hemåt. De flesta får skrapa is på utsidan. Jag hade en tjock isskorpa på insidan av rutorna. Herregud, den satt som cement. Var tvungen att vänta på värmen och islossning innan jag kunde ge mig ut på vägarna.

Väl hemma efter 14 timmar på arbetsplatsen (ingen idé att åka hem på två timmars rast). Jag gick ut i köket och blev glad över att sonen hade diskat och gjort fint. Jag minns att jag såg en halv brödlimpa på bänken vid kaffebryggare och micro. Sekunderna efter gick sonen ut i köket och skulle göra varma mackor. Vart tog limpan vägen? Det fanns plötsligt inget bröd! "Mamma...vart är brödet?" La jag det i skåpet? Näe. Vi letade i skåp högt och lågt, i frys och kylskåp. Ingen brödpåse där. Hade jag slängt brödet i soppåsen? Näe. Vi letade överallt. Till och med i badrummet. Vi letade överallt utom i micron. Av någon anledning hade jag slängt in brödpåsen där. Tyckte väl att den låg i vägen på bänken. Eller nåt.

Tror jag är lite trött nu. Hög tid att sova. Högtid. Upp senast kl 6 imorgonbitti. Ny arbetsdag....









.

Arborioris



Nej tack. Påminner om risgrynsgröt. Inte direkt sugen andra gången det skulle ätas den här veckan. Risotton som blev över åkte i soporna istället för i matlåda. Fänkål gillade jag inte heller. Men, roligt att ha fått prova i alla fall.

Idag har sovrummet fått sig en omgång. Rent och fint från golv till säng. Nu ska jag sova. Upp tidigt imorgon. 12 timmar arbete väntar.










.


Matkassen har landat...


Min första reflektion var att det blev lång väntan. Linas matkasse landar någon gång mellan 17 och 22 varannan måndag (jag har avbokat leveranser fram till slutet mars). Den kom kvart över åtta. Man blir ganska låst i många timmar. Jag hoppades på att varorna skulle komma innan portkoden slutar fungera kl 21. Om inte hade jag fått stå och passa i köksfönstret fram till 22. Det slapp jag i alla fall. Ikväll blir det inget laga mat.

Varorna ser fräscha ut. Färsk lax och blandfärs. Kycklingen är fryst. Mycket grönsaker och frukt.

Ska bli spännande det här...








.

Dvärgbandmasken



Jaha...nu är den här. Det var bara en tidsfråga. Min ex-sambo är jägare. Det var tio år sen jag hörde om masken första gången. Jägarna uppmanades då att skicka in skjutna rävar till SVA. De skulle få 200 kronor/räv. Öresundsbron misstänktes bli en överfart för smittade rävar i Danmark.

Vad betyder det här? För oss i Sverige med den unika allemansrätten kommer det upplevas hårt och svårt. I Tyskland finns varningsskyltar kring skogarna. En annan fråga är - vart kommer de frysta bären och svamp i affärerna ifrån? Äggen överlever vanlig nedfrysning. Kanske är idé att tillreda såna produkter på spisen.






.

Linas matkasse


Imorgon får jag min första leverans. Spännande! Jag har beställt fruktkassen också. På onsdag dras strax över 600 kronor från mitt konto. Fem middagar för fyra personer. Med recept. Blir bra för oss som är två, eftersom vi tar med matlådor till jobbet. Så här ser menyn ut...

A Medel: Potatis- och purjolökssoppa med chorizo och vitkålssallad.
B Medel: Lax med krämigt arborioris, sweet limesås och grönsaksstavar
C Medel: Stora köttbullar i champinjonsås med kokt potatis och paprika- och vitkålssallad
D Snabb: Pasta med gremolatapesto, tomat och lättpanerad kycklingfilé
E Tuff: Svamprisotto med ugnsrostad fänkål, tomat och palsternacka


Taktik



Ett par var på restaurang. Mannen skulle bjuda kvinnan. När han läste menyn så tyckte han att maten var alldeles för dyr. När det var dags för kvinnan att bestämma vad hon ville äta så frågade han:

- Vad vill du ha då tjockis?


.

30 minuter lunchrast



Hört i lunchrummet: "Skönt att få sätta sig i två minuter"
När blev 30 minuter 2 minuter? Diagnos stressymtom.
Tanken kan ta tiden ifrån oss.












.

Hjärtklappning i hjärnan

Tandvärk del 2

Jo, jag äter penicillinkuren för att jag tar till alla medel som bjuds för att bli av med tandvärken. Inget hjälpte.

I söndags fick jag lämna jobbet för att gå till jourtandläkare. Ingen diagnos, ingen åtgärd.
Han trodde att det kunde vara en spricka i tanden närmast visdomstanden, som är utdragen. Eller en nerv som krånglar i tand nr tre bakifrån. Men, eftersom han var osäker så gjorde han inget alls. Jag förklarade att jag anar vilken tand det är. Och det är ingen av dem som han fastnade på. Men, si den var det inte, sa tandläkare. Jag skulle få gå med värken tills den syns på röntgen. Min tandläkare kommer inte tillbaka till sin mottagning förrän alla hjärtans dag.

Måndag och ny vecka. Och ny jourtandläkare. En kvinnlig sådan. Jag berättade om mitt långvariga dilemma för tandsköterskan. Hon röntgade och undersökte. Sköterskan sa att det är jätteviktigt att lyssna på patienten i ett sånt här svårbedömt läge. Jag berättade om min teori. Vi tittade på röntgenplåten och diskuterade vad som kunde vara galet med den tanden. Nerverna såg ok ut. Men...var det inte en liten glipa mellan lagning och tand, en öppning direkt mot nerven. Jag fick en lektion i hur man tolkar röntgenbilder. Intressant. Det kunde vara den tanden. Sköterskan lämnade ett förslag på behandling. Ta bort den lagningen(gjord i november) och lägga på ett lugnande provisorium. Det gör ingen skada, om det nu skulle vara fel tand. Tandläkaren fick sen ta del av vår överläggning och hon godkände vårt beslut. Hon bedövade och satte igång. Jäklar vad ont det gjorde trots bedövning. Nerven var riktigt uppretad. Och det är inte säkert att den kommer lugna sig. Då blir det rotfyllning.

När jag gick från tandläkaren så ringde den tandläkaren som jag var hos dagen innan. Han undrade hur jag hade det och sa att det känns aldrig bra att överge en patient som är på väg att klättra på väggarna av värk.

Jag var värkbefriad fram till åtta den måndagkvällen. Sen drog det igång igen. Jag kontaktade tandsköterskan dagen efter frågade om jag skulle komma tillbaka. Nu ska vi avvakta ett tag till så att fyllningen får chans att göra verkan. Idag är det torsdag. Igår var en skaplig dag. Bara fyra panodil. Idag en Ipren. Det moler lite. Tanden kanske behöver lika lång tid att coola ner som värkarbetet har hållt på. Sen i november.

Jag har hjärtklappning i hjärnan.


.

Pisshus för hundar?



Allvarligt talat så undrar jag varför hussar och mattar låter sina hundar lyfta på benet och pissa på bl a husknutar?  Man till och med stannar och låter sina kopplade älsklingar få uträtta sina behov i lugn och ro. Vad skulle de själva säga om grannen gläntar på brevinkastet och pissar på hallmattan...och tänk om hunden ligger där just då?








.

Tandvärk


I november var jag hos tandläkaren och fixade några gamla lagningar. Plastfyllningar håller inte lika bra som amalgan. Min förra tandläkare berättade det att amalgan sväller när det torkar. Plasten krymper. Det leder till att det blir mikroskopiskt mellanrum mellan tand och fyllning. Motorvägar för bakterier. Man har inte hittat nåt lika bra fyllningsmedel som amalgan, som täpper till motorvägarna.

Sen det besöket i november har jag haft ont precis vid de fixade lagningarna. Tre på rad. Ole dole doff. Ätit värktabletter, minst en om dan. Jag har varit på återbesök två gånger. Reklamation. Tandläkaren kunde inte hitta nåt som kan orsaka mina besvär. Han har slipat på några av lagningarna som han trott varit för höga. På det andra besöket sa tandläkaren att om det inte blir bra nu så plockar han bort visdomstanden vid ett eventuellt tredje besök. Jag tror inte att det är den tanden som bråkar. Vi är inte överrens.

Visdomstanden åkte ut i början på veckan. Jag längtade efter den där frihetskänslan när värken är borta. Den kom aldrig. Jag fick med ett recept på Kåvepenin ifall att jag skulle få en infektion efter utdragen tand, eftersom mottagningen är stängd. Nu vet jag inte vad som är vad. Min bestämda åsikt är att elakingen är kvar i munnen, jag kan inte ha hunnit få en infektion på några timmar då när bedövningen släppte.

Utdragningen blev gratis. Tandläkaren tyckte att han fick skylla sig själv som lagat en tand, som han egentligen velat dra ut mycket tidigare, men hindrats av min rädsla för större ingrepp i munnen.

















.

RSS 2.0