Köpstopp


Mitt mål var att köpa ett paket cigg. Jag nådde inte dit på första försöket.
Vid Albrektsalen ligger en liten livsmedelsbutik. Jag var enda kunden just då.
Expediten sa; "Vi säljer inte cigaretter på kort, vi går med förlust 3 kronor direkt."
Nähäää, jahaaa. Några kontanter hade jag inte på mig. Det var första och sista gången
jag besökte den butiken. Och det sa jag också.

Så blev den med den nya lagen där butiker inte får ta betalt när kunden betalar med kort.










.

Askungen - tappade skor


Det börjar lugna ner sig nu. En speciell person har en förmåga att dribbla bort min beslutsamhet. Jag har bett om att inte hålla lågan vid liv för ingenting. Ska försöka hålla balskorna på fötterna. Eller övergå till mockasiner med rejäl mudd, som håller fast...


Tofflar vidare...








.

Min lilla smul-tjuv



Det känns som att jag plockar smulor från någon annans kakfat.
Och det utan att fråga först. En liten smul-tjuv det är vad jag är.
Hur lågt får man sjunka?

Men, man kan ju vända på det också...









.

Stygga flickor...


...kan komma hur långt som helst?
Det där stämmer inte.
Jag är ett levande bevis.











.

Flygtrafik i realtid




Har man inget att göra så kan man klicka in på http://www.flightradar24.com/
Där kan man se flygtrafik över europa. Sidan uppdaterar sig själv och klickar man på ett flygplan så blir det rött och man får upp en liten faktaruta om bl a planets höjd och färdrutt. Det finns länkar till diskussionsforum och andra flygradarsidor som täcker andra områden.








.

Klor i badrummet och vin i magen


En pizza gör vinet sällskap. Det kom ett sms ikväll från han med hunden. Jag har inte svarat. Vet inte vad jag ska svara riktigt. Han träffade min syster ute förra helgen. Hon blir glad när hon ser honom. Syster berättade för mig att han saknar mig. Precis vad han skrev i sitt sms.

Han försvann utan att förklara varför. Jag kände att det berodde inte på mig. Något annat spökade i hans liv. Jag vet inte om jag vill bli kompis med hans spöken...








.

Cruising i Norrköping


Så var det dags igen för årets motormuller och burn outs.

Förra året stod jag och väninnan och tittade på alla fina bilar. Jag såg Han och skickade ett sms: "Jag ser dig". Han svarade direkt och frågade vart jag stod. Nästa varv han kom så stannade han till och vinkade mig till bilen.  Jag lämnade väninnan för en stund och åkte med ett varv. Det fanns bara plats för två.

Imorgon tänker jag gå till Kungsgatan i mitt eget sällskap. Den här helgen har jag tänkt vika åt mig, bara mig. Åker han förbi så kommer jag inte anmäla att jag är där eller vart jag står. Jag tänker minnas förra årets åktur och njuta av det. Han kommer känna att jag finns där nånstans. Han kommer förstå.








.

"En köpfri dag"


Spännande. Den 27 november firas den dagen. Hela världens shoppingfreak kan delta.

En bit på väg mot en värld utan gränser. Undrar hur man ska fira bara? Man kan ju köpa nåt dagen innan en köpfri dag. Roliga hattar, monopolspel mot abstinensbesvär...ja det finns mycket man kan hitta på.

"Att delta i En Köpfri Dag är en symbolisk handling, men det ger effekt då du kommer att känna av hur svårt/lätt det är för just dig att avstå. Det får dig förhoppningsvis även att tänka till kring konsumtionssamhällets effekter, och bidrar på sikt till en ökad medvetenhet om din konsumtion och konsumentmakt." // http://www.bnd.nu (där finns att göra för nån som har tid)

Jag kan lätt avstå 6 dagar i veckan. Undrar om man kan få ett diplom...

Sonen köpte sig just fri från disken. Jag sa till honom att det är hans tur nu. Vips kom han ut i köket och sa att hyran är betald. Han hade fört över pengar. 300 kronor extra på mammas konto, och orden "du tar disken".

Jag har ställt mig på kö hos hyresvärden. En tvåa till mig och en etta till sonen. Det tror jag blir bra.












.

Kärlek är...


..singelliv? Jag funderar och funderar.
Ett allmänmänskligt behov är att bli sedd och lyssnad på - bekräftad. Och tamejtusan att jag har fått mer bekräftelse som singel än tillsammans med en partner. Jag har levt singel i några år. Det har inte gått nån nöd på mig. Däremot så har jag varit fri att göra vad jag vill utan att behöva ta hänsyn till någon annan människa. Det där sitter kvar. Frihetskänslan. Jag lever inte som att jag vore singel. Men, jag har en attityd som säger - tala inte om för mig vad jag ska säga, tänka och känna. Me, myself and I.

Och det kan bli ett problem om jag inte ändrar attityd. Det blir ett problem så länge jag lever i ett förhållande. Annars inte...









.

Damernas värld och växtnäring



Ja, från Glamour till Damernas värld. Jag nappade på ett kampanjerbjudande, en studentrabatt.
4 nr + 3 läppglans, 1 mascara och en sminkväska från Face för 88,50,-. Billigt och uppiggande.

Ny internetdosa har jag hämtat på banken idag. Och sen har jag gått och gått och gått i kvarteren i city. Hamnade på Kristinagatan. På en loppis där köpte jag en jättefin smidesljusstake för 30,-. På indiska köpte jag en kort tunnare svart kofta för 49,-. Halva reapriset. Nu är plånboken tömd. Måste få plats med lönen när den kommer imorgon.

Jag köpte en säck med 5 kg basmatiris för 99,- häromdan. Läste just instruktionerna. Man ska skölja riset ordentligt två gånger innan man lägger riset i blöt i en halvtimme, innan kokning. Sköljvattnet ska man spara och vattna blommorna med står det skrivet på säcken. "Det är utmärkt växtnäring". Pelargonen på balkongen har fått en skvätt. Mina utländska arbetskamrater sköljer alla sorters ris innan man lagar till det. Mycket blomvatten blir det.

Nu ska jag göra korvstroganoff...











.

Som man bäddar får man ligga...



Och jag bäddar jäkligt dåligt just nu.
Bäddar man inte så får man ligga ändå.
Hur man än vänder och vrider på sig så har man ändan bak.
Jag får skylla mig själv helt enkelt.
Börjar om på ruta ett...










.

Jag-ska-parkera-fart


Brukar inte bli irriterad i trafiken. Men, imorse blev jag det. Kvart över sju. Jag fick snigla mig efter en volvo v40. Hela Kungsgatan upp. Vid brandstationen, mot Vrinnevisjukhuset, är det tack och lov tvåfiligt.
Denna sortens bil måste väl klara högre farter än 20-30 km/h?














.

Bekvämlighet


Skulle du kunna äta på papptallrikar, avstå duschmöjligheter hemma, få dina kläder tvättade av någon annan i en annan stad och för det få betala noll kronor i hyra i säg ett år? Noll boendekostnad. Ett boende utan tillgång till vatten.

Vad skulle man tjäna på det? Tja...efter det året skulle det finnas ett sexsiffrigt belopp på sparkontot. Minst 100 000.

Är det värt det?







.

Dosa strejkar


Räkningsdags. Dags att gå till banken och få en ny dosa. Batteribyte hjälpte inte. Jag får gissa mig till siffrorna som syns bitvis på displayen. Ibland lyckas jag pricka rätt. Det var hundra år sen jag besökte bankkontoret. Brukar känna mig vilsen där. Alltid nåt nytt när det gäller kösystemet.

Igår landade vi på Norrköpings flygplats efter en helg på Gotland. Det har hänt en hel del med sorken(6 mån) sen sist jag var där. Vi umgicks tre veckor i juni och då hade han inte två tänder, kunde inte krypa eller sitta. Nu kan han minsann. Nu gäller det för föräldrarna att säkerhetsrensa i kryphöjd. Allt ska provsmakas. Han är på gång och sträcker sig efter högre höjder också...snart reser han sig...

Nu ska jag åka till Willys och handla. Sen ska jag hämta sonen från arbetet. Han slutar 21.15. Jo, jag har tillgång till bil numera. En merca combi. Automat. Jag har blivit lat.










.

Nej, nej och åter NEJ!


Han har haft ett år på sig att komma till skott. Nu är det liksom kört. Inga fler möten.
Jag är hans öde. Så säger han. Det spelar ingen roll. Jag är mätt.

Jag har fokus på annat håll. På en man som vill ha hela mig, sju dagar i veckan.
Fast vi kan bara träffas högst tre dar på grund av arbete. Jag är hungrig.

Ja, ja och åter JA!













.

Kamagra



Ett alternativ till Viagra. Jag slutar aldrig att förvånas.
Vissa Thailandresenärer knaprar piller för att först kunna sova på planet dit och hem.
Väl på plats i Thailand så knaprar man potensmedel för att få valuta för pengarna.












.

RSS 2.0