Trafikkaos


Folk kommer göra allt för att komma iväg till sina nära och kära i julhelgen. Jag skulle råda - låt bli! Stanna hemma.
Om jag skulle ha haft såna planer så skulle jag ha valt bort tåg och flyg med tanke på det ostabila läget, och då återstår bilen. Jag gissar att jag inte är ensam om att tänka i de banorna. Så jag kan tänka mig att det kommer bli fullt på vägarna.

Fy fan för att köra bil i snöväder. Jag gjorde det härom helgen. E4:an mot Stockholm. Jag grät och körde av vid Nyköpingsbro och ställde bilen där över helgen. Det gick knappt att se skyltar och avfarter. Max två meter sikt. Denna färd var med livet som insats. Tänker aldrig mer köra några längre sträckor vintertid. Man råder folk att hålla sig på de stora plogade vägarna med den där hemska omkörningsfilen. Visst kör jag försiktigt för att inte råka ut för någon olycka. Men, jag kan inte påverka hur andra kör. Det är en skräckupplevelse att bli omkörd av containerfrakter och stora långtradare. Snörök med noll sikt. Man kan lika gärna blunda och hålla tummarna för att man vrider ratten åt rätt håll om det skulle dyka upp en kurva i samma stund. Mardrömsläge.






.

Kungen har tappat masken...


Och låtsas som det regnar. Nästan som en saga...

"- Han har ju ingenting på sig! ropade slutligen allt folket; och det kröp i kejsaren, ty han tyckte, att de hade rätt; men han tänkte som så: Nu måste jag hålla god min till processionens slut. Och så höll han sig ännu rakare, och kammarherrarne gingo och buro på släpet, som alls icke fans."

Sen så levde de lyckligt i alla sina dar?










.

Bli påkörd eller spetsad...


Det är lite det man har att välja på när man promenerar bland husen i stan. Titta upp eller ner. Man kan halka också. Det finns en del hus som har värmeslinga i stuprören. Vilket leder till att vattnet får vänta med att frysa till is tills det når trottoaren. Och där blir det höga iskullar och säkert stopp i röret underifrån istället.

Stora snöflingor från skyn nu...

Dags för lite mat och sen hoppa på spårvagnen mot arbetet.







Stå på dig Silvia!


Inte ska knugen ränna på party med sina vänner, Joppe och gänget. På med kopplet. Nån djävla ordning får det vara på torpet. Förlåt, slottet. Rika gubbar leker med fattiga flickor.

Var fanns omtanken om sina medmänniskor? Är det meningen att man ska kunna bli hemlös med så rika lekkamrater? Det är inga riktiga vänner det. Man hjälper faktiskt nödställda kamrater. Skamligt kungen! Fy skäms!

Jag skulle lägga in om skilsmässa om jag vore Silvia. Men, det är jag det. Och jag är ju ingen drottning heller för den delen, mer än på min gata i stan. Kvartershäxa, säger sonen. Utan krona.






.

Hylla sko



Jag måste dela med mig. Dessa skor köpte jag förra året. Använde dem inte under snöperioden förra vintern. Men, i år har jag promenerat i -10 grader utan att frysa om fötterna. Skon är fodrad med nåt typ sidentyg. En nätt och lätt sko med mycket bra grepp i snö och is. Använder dem som promenadsko året om. Säljs visst endast på Intersport. Ser att priset är något högre än vad jag gav. 1100,- nu. Då runt 850 på rea. (länk)


Start önskelista...

Stekpanna Åhlens

Mina teflonpannor behöver bytas ut. En gång om året brukar vara lagom.
Den här finns på Åhlens för 199,-. Roligt med lite färg på pannan.











.

Jävla hosta och jul


Ärligt talat så har jag inte mycket till övers för julens krav och stress. Och nu har jag öppnat alla luckor i min chokladkalender. Och ätit upp chokladen förstås. Resterna ligger i pappersinsamlingen.

*hostattack*

På fredag ska jag ut på stan och julhandla med ett gäng tjejkompisar. Man har berättat för mig att tidigare år har man köpt en skjorta till karln och sen dragit på krogen. Blir nog lika i år. Smidigt.

I övrigt så är julklappsinköp så gott som klart. Till mamma köpte jag en pryl till katten. En batteridriven leksak från teknikmagasinet. Den står som en liten fallo på lämplig plats och skickar iväg en röd laserprick som far fram och tillbaka...stannar en stund för att sen studsa vidare. Få se hur länge katten tycker den är kul...(länk till leksak)

*hostattack*





.

Livet går vidare...


Vi står vid ett vägskäl. Satsa fullt ut eller lägga ner hela projektet. Det finns inget mellanting.
Det är roligare att vara två? Det beror på vem man frågar. Leva tajt tillsammans eller i två olika världar?

Dela säng - ett kvitto på att man har en bra relation?
Hela havet stormar när den ene ligger och sparkar i sömnen. Jag vill inte bli gungad till sömns. För jag somnar inte. Det minsta problemet egentligen. Sånt går att lösa utan professionell hjälp.

Jag vet vad jag vill ha. Jag tänker inte sparka mig trött för att få det. Det behöver jag inte.
Jag väljer mina strider. Önskar det fanns en på-och avknapp. Så lätt är det inte riktigt när man är två som vill trycka på olika knappar.

Det finns sjukdomar och så finns det sjukdomar. Jag förstår mig inte på offerroller. Förstår gör jag. Men, klarar inte "tyck synd om mig"-syndrom. Alla har vi en ryggsäck, mer eller mindre tung. Jag tänker inte lasta över min packning i någon annans bagage. Har aldrig gjort. Var och en får ta ansvar för sitt eget liv, i vuxen ålder. Livet är för kort för att ge sig in i hopplösa strider. Åren springer iväg.










.

Tradera mera


Jag gjorde bort mig. Skulle ha kollat vad det var jag sålde. Jag visste att tekopparna var Arabia-porslin. Men, inte vem som var pappa till dem. Det fick jag klart för mig samma dag som auktionen tog slut. Kaj Franck, två stycken blå Sointu. Felfria. Tjejen som köpte fick ge 130 kronor plus 60 kronor frakt. Hon var överlycklig. Igår gick två likadana koppar för minst 590 kronor. Ej felfria. Jag slutade följa en timme innan auktionen var slut. Vill inte veta.


RSS 2.0