En fråga är besvarad



Jag frågade; Jag undrar vad som händer i ditt liv.
Han svarade; Jag vet vad som händer, men jag vet inte vad som kommer att hända.










.

Frågan är inte fri



Jag ställer inga frågor.
En rädsla som jag inte utmanar.
Jag vill inte veta. Jag vill veta.

Ett enda litet fel svar skulle göra att
jag stänger alla dörrar och fönster.

Pang bom.

Måste man veta precis allt?
Det räcker med handling
ord är inte så viktigt
just nu.

Inga tomma ord.
Inga löften som kan brytas.
Det är ganska skönt.

Tyglar frågorna.
Jag tror att svaren kommer
i sinom tid ändå.

Tålamod är mod.







.


Fånga dagen



Jag försöker leva så. Uppvaktad och bortskämd. Funderar en del på fina minnen. Såna har jag fått en hel hög den senaste tiden. Hur många behöver man för att inte gå under? Vad kommer jag vinna när jag vågar friskt? Hälften eller allt? Kärlek? Jag utmanar mina rädslor.











.

Kim får dö


Ett bra beslut. För det första så har man rätt att tacka nej till erbjuden behandling eller avsluta påbörjad om man så önskar. För det andra så ska ingen människa dö med smärta och ångest. Detta går hand i hand nu. Även en människa som är totalförlamad har rätt att bestämma över sin kropp.

Jag minns en diabetessjuk äldre man, som fick besked om att även hans andra ben skulle amputeras. Då fick han liksom nog. Han låg på lasarettet och där bestämde han att han inte ville ha något mer insulin. Läkarna kunde inte gör annat än att låta honom få dö. Jag tror det tog tre dagar sen fanns inte gubben mer...









.

Hemma i Peking!


En händelserik och minnesvärd semestervecka på Gotland har jag lämnat bakom mig. Minnena fick följa med hem i resväskan. Jag har umgåtts med barn och barnbarn. Han är ju för go sorken. Jollrar och ler. Extra glad blev han när han fick träffa sin mormor igen. Såklart. Sen blev det fest för mormor. Utan barn och barnbarn. Oplanerat. Två kvällar på rad. Tre förresten. Onsdag, torsdag, fredag. Första kvällen restaurangbesök. G:a Masters. Andra kvällen var vi på Munkkällaren. Där åt vi och sen dansade i vinylbaren. Tredje kvällen var vi hembjudna till sorkens farmor och farfar. Ostbricka och vin. Dagen efter ostbrickan for vi till Myrna. Där åt vi rabarberpaj med vaniljsås. Och plockade 100 påskliljor. Har aldrig sett den sorten förut.


Samla på goda minnen...kan det vara nåt att leva på?








.

Rökning på arbetstid


Om du drev ett vinstdrivande företag med 40 anställda och hälften var rökare, skulle du tycka att det var okej att man lämnade sin arbetsplats 5-10 minuter per timme för att röka en cigarett?
5 minuter x 8 (timmar). 4o minuter x 20 (anställda)...








.

Rondellgrav


Ju fler teorier om varför man har gjort fyra gravplatser vid Norr tull desto snabbare kommer sanningen fram. Skaparen vill nog att detta ska tolkas rätt...(länk)

Jag kan inte sagan. Sagan är slut nu?

FK har beslutat att ingen ska ta åt sig av detta. Enade de stå. Fy fan för att jobba på fk i dagens läge. Regler ska följas till vilket pris som helst. Men, det är bara människor som jobbar där. Inga robotar. Hur mår personalen?









.

Gravplats Norr tull


Någon försöker säga något till Försäkringskassan?
Vågat tilltag. Två bilder i artikeln. Det grå höghuset bakom
spårvagnen är stadens polishus. På andra sidan, det gula
huset, huserar FK...(länk)










.

Särbo-x



Han bygger hus han. På tomten finns ett äldre hus, som han precis har renoverat. Det nya ska stå bredvid. En timmerstuga. Han har köpt en traktor och en grävare. Jag har sett maskinerna. Via mms. Igår körde han fast. Det är spännande att följa hans framfart. Han har lovat att när timmerstugan är klar så ska jag få hyra den gamla stugan. Men, har jag brått så får jag flytta in redan nu. Hos honom. Allt detta är en lek med allvar. På sätt och vis. Vi är båda överrens om att vi har vårt på varsitt håll. Och så kommer det vara. Vi har inte setts varandra irl på tre år. På nåt sätt bryr vi oss om varandra ändå. Vill varandra väl och få lite rapporter om hur livet går i största allmänhet. Jag önskar honom allt gott i livet. Jag känner att han önskar mig detsamma.












.

Av och på, av och på...



Att sätta mig på nån slags väntlista fungerar inte. Då slutar jag att le och dör en smula. Blir liksom kall. Syftet kanske är att jag ska bli mör och på. Tvärtom blir jag seg och av. En gammal höna. Mormor menar jag. Visst, man ska inte vara för ivirig eller på för det kan skrämma bort. En salig mix av båda skapar förvirring. Saknar balans. Önskar jag kunde läsa tankar.

Av och på












.

Är du vaken?



De mjuka engångsnäsdukarna är slut. Näsan är som en vulkan som spyr ut lava och får sig nu omgångar med mindre mjukt toalettpapper. Knottrigt sådant. Jag VILL INTE ha röd och fnasig näsa när jag tar båten över till Gotland. Försöker med att bara dutta försiktigt med pappret. Jag vill inte hosta!

Har du lust att gå och handla näsdukar till mig?









.

Pulsiv


Jag är pulsiv. Bäst att förklara vad det betyder eftersom ordet inte finns i svenska ordlistor. Det betyder att pulsen slår, ibland snabbt och ibland långsamt. Jag lever.

I´m pulsiv
Im pulsiv
Impulsiv kan jag också vara.







.

Öppet brev till störiga grannar


Hej kära grannar!

Jag skriver ett par rader istället för att ringa på dörren. Det gör jag för att det inte ska uppstå missförstånd eller att ni ska tro att jag är arg på någe vis. För det är jag inte. Jag har heller ingen lust att klaga till hyresvärden. Vi vet att huset är lyhört. Jag tar hänsyn till det. Man måste få leva och bo.

Idag söndag 18/4 så är det första helgmorgonen på mycket länge som vi har fått vakna av oss själva i lägenheten under er. Skönt faktiskt. Oftast väcks vi av att det låter som att barnen ovanför leker häst eller nåt annat skoj. (När jag jobbar dag så får jag vakna av väckarklockan.) Det springs, hoppas och skuttas så det dunkar i hela lägenheten och mina snäcklampor i vardagsrummet skallrar. Detta får vi höra hela dagarna, när vi är hemma och om ni är hemma. Ibland är det lugnt. Jo, jag sover med öronproppar. Dessa tar tyvärr inte bort detta spring/dunkande i golvet. Så jag vet inte vad mer jag kan göra än att framföra en liten önskan till er.  Är det möjligt tror ni att få barnen att syssla med lite lugnare aktiviteter på helgdagsmorgnarna? Att få vakna för egen maskin när man är ledig från jobb skulle vara underbart. Det hör numera inte till vanligheterna om man säger så.

Huset är så pass lyhört att vi hör när barnen gråter och skriker. Och då hör vi er föräldrar skrika ännu högre och vi hör vartenda ord...jag vill att ni ska veta det....(det här stycket ska inte med ...det är dunkandet som är det stora problemet...det dunkas mer än skriks )






.

I vilken ände ska man börja?

 

"Lufthansas talesman Klaus Walter pekar på att flygstoppet orsakar miljardförluster.

– I framtiden kräver vi att pålitliga mätningar presenteras innan ett flygförbud införs, säger han till Bild am Sonntag."

 

Flygbolagen verkar känna sig lurade. Samtidigt som jag kan tycka att ta det säkra före det osäkra. Först flygförbud och sen noggranna mätningar. Och så har jag läst att Expressens utsända fart med helikopter 1 km från vulkanutbrottet...

 

 

 

.


"Det største hysteriet i vårt århundre"


SAS-pilot Per Gunnar Stensvaag uttalar sig... (länk)

"Han mener flyforbudet er symptomatisk for et samfunn preget av paranoia."

Buskur!



1 påse Vicks Blue Cool Breeze, Acetylcystein 200 mg, 2 puffar Nezeril, 1 Mariestad 3,5, 1 matsked Quilla Simplex, 1 ask Zoo-tabletter, 1 packe näsdukar...jag blir nog frisk snart...





.

Vulkan-askan är här?


Höststormigt. Vid 12:30-tiden idag så blåste en vind över mitt ansikte. Det stack och sved till i ögonen så som jag aldrig upplevt tidigare. Jag har fått grus i ögonen många gånger. Så det vet jag hur det känns. Det fanns inte tillstymmelse till sand eller grus i luften, inte heller på väg eller trottoar. Ögonlocken slog i ihop. Svedan gick snabbt över.

Jag var inte ensam om att ha upplevt samma sak. Ungefär 500 meter från platsen där jag befann mig så gick min arbetskamrat och en massa andra människor. Samma tid. Hon sa samma sak. Det sved till i ögonen. Människor runt om henne tog sig för ansiktet och duckade...men man såg inte vad som orsakade  ögonbesvären...









.

ICA-apoteket


Host och snörvel. Tur att man kan köpa receptfria läkemedel i matbutiken. Jag gick till kassan och bad om nässpray. Kassörskan pekade mot en stängd kassa och sa till mig att hämta själv. När jag skulle betala så frågade jag om det var den starkaste sorten. "Fråga inte mig" fick jag till svar. Inte riktigt samma service som på monopolApoteket. Det finns liksom ingen kunskap om produkterna...


Ska bli intressant att se hur det här utvecklas.






.

Bodelning


"När man gifter sig så ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det, måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överrens om vem som ska ha barnen. De som inte kommer överrens om det får gå till en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får den andra ett extra matbord istället."

/ Regina 7 år









.

Vilket sammanträffande!!


Han har bokat färja till Gotland. Jag får resesällskap. Vi syns på båten.
Han skrev så: Vilket sammanträffande. Jo, jag hade ju nämnt för honom
vilken dag jag ska resa. Och jag tror han är minnet personifierad.
Undrar om han har bokat vilstolen bredvid min...inte omöjligt...
inte alls.








.

Solglasögon?



Permission för att köpa denna produkt? Solen kanske inte ens skiner då.
Övrig tid hoppas jag tillbringas inlåst utan den minstaste solstråle.







.

Internet - garanterat askfritt


Varför ska folk flyga kors och tvärs? När internet finns.
Skype för släkten. Videokonferenser fungerar utmärkt via nätet.
"Mitt i naturen" och "Packat och klart" går på TV...

Vill man kramas och hålla på så skaffa en katt eller hund,
alternativt knacka på hos grannen och pussa lite på h*n...








.

Ansiktsmask?


Det kanske vi hade behövt när vi semestrade i Oxelösunds skärgård? Varje morgon när vi vaknade så fick vi torka trädgårdsmöbler som var fulla med sot/aska från järnbruket. På Island så använder man mask och barn och lungsjuka ska hålla sig inne. Läste också att i andra delar av Sverige så får folket liknande rekommendationer.

Det enda jag vet är att man kan ställa ut en tallrik för att se om askan nått mitt kvarter. Jag har ett vitt balkongbord. Det måste ju kunna jämställas med en tallrik. En stor sådan. Sen då?



"WHO: - Hold dere inne dersom det begynner å regne

Verdens Helseorganisasjon (WHO) mener vulkanasken utgjør en helserisiko for mennesker."








.

Madeleine blev en Madde


Aftonbladet har sänkt prinsessan till en Madde. Eller är man så tjenis med henne att blaskan kan ge henne ett smeknamn? Kungen rasande? Jojo, han är väl som vilken Calle som helst..med känslor å allt...

Vårfix på balkongen


Jag har skurat balkongräcke och golv. Tvättat plastmattan och lagt på. Badenbaden står på lut. Dynor ligger i plastsäck. Rottingstolarna får ta plats än så länge. Sen staplar jag dem åt sidan. Bra med extra stolar. Rottingen har jag haft sen Gud pratade med Moses. Helt otroligt bra kvalité. De står ute sommar som vinter. Syns knappt.

Pelargonen har fått se dagens ljus. Nedklippt och vattnad. Inte en vattendroppe under hela vintern. Det verkar som att den kommer bli lika grann som förra året. Utan byte av jord och en massa näring. Krukan är så tung så jag får ta den på en liten kärra vid förflyttning mellan källare och lägenhet. Jag kan se två små ämnen till blad. Om den blir så stor och fin som förra året så behövs inga fler blommor på balkongen. Kanske får pelargonen bo hos grannen när jag åker på semester. Det brukar gå att ordna.

Rasrisk i tvättstugan...


Jag skulle bara känna om dörren var stängd ordentligt. Dörrkarm ihop med del av vägg höll på att lossna. Kände mig som Hulken. Fast jag behövde inte ta i nåt nämvärt. Jag skickade sms till vår käre fastighetsskötare. Han kom på momangen. Sen var det en sak till som jag har tänkt på i flera år. Nej, sa f-skötaren, inte mer nu. Jo! I alla fall...mitt sambo-x upptäckte för hundra år sen att fläkten till stora torktumlaren var felvänd. All fukt och damm blåste rätt in i tvättstugan, istället för ut. Så ska det ju inte vara. Så han vände den rätt. Allt frid och fröjd i några veckor, tills någon hade felvänt den igen. Troligtvis en granne med fönster vid utsuget. Störande ånga. Jag tvättar sällan i stora tvättstugan så jag brydde mig inte mer om det. Idag var det bastuånga, det dröp om väggarna. Kunde inte låta bli att nämna det när hustomten ändå var där. Han började genast undersöka. Gick utanför huset för att känna om det blåste ut nån varmluft. Sen hörde jag inget mer. Jag har skapat arbetstillfällen idag...*stolt*

kl 11 var tvätt-tiden slut. Redan kvart över tio så dyker en granne upp. Hon frågar inte mig om maskinerna är lediga. Det var som om att jag inte fanns. Hon rusar in i tvättstugan och inspekterar maskinerna. "Åh...en ledig!" Jo visst, men kan jag bara få ta hand om min rena tvätt först? Tack! Har ingen lust att ha grannen slängandes med sin skitiga tvätt just då.






.

Megatragiskt


Hur överlever man en sån händelse? Att ha backat på sitt eget lilla barn med bil så det avlider.
Det är så hemskt tragiskt så det finns inte ord för det.







.

Ullared tillbaka!!!


Man kanske ska ta och åka dit och göra bort sig inför hela svenska folket. Och få ett eget varumärke på köpet. Dollars!
Funderar på vad jag skulle kunna tänka mig för sorts produkter...lepracias surströmming, lepracias bindor...eller nåt...








.

Madeleine förvisad...


...till USA i flera veckor.

Hon tar för mycket plats i media just nu. Syrrans bröllop kommer i skymundan. När självaste drottningen uttalar sig i pressen så förstår varenda idiot att allt inte är som det ska. Vilket gör det hela ännu mera spännande. Svenska paparazzi bokar biljett till USA...så blev allt plötsligt än verkligt het potatis...om det inte var det innan. Grattis kungahuset! Är det nån som ska gifta sig i sommar?

Inte jag vad jag vet.




-

Nostalgi - komigång


Samma visa. Ett år sen (länk).

I år har jag kontaktat grannen som jag vet har en sån där trampmaskin. Tänkte jag kunde få låna den i några dar. Hon ville gladeligen bli av med maskinen. Den står bara och tar plats i hennes femte rum. Så vill jag köpa den så får jag. Ska testa några dar först...







.

Hår(blev)snodd


Jag hade två tofsar. Nu har jag bara en där jag sitter. Sonen sa att han hade letat efter en enkel snodd...och vips så hittade han en...i mitt hår. Snodd! Nu är vi två i bostaden som vill samla håret. Fast sonens hår behöver växa en aning till. I alla fall luggen. Jag tycker att han ska klippa sig. Så jag får ha mina grejer ifred...







.

"Från sexdröm till drömsex"


"Kändisar, ex och chefen (jo, det är sant!) gör ditt sexliv hetare - ikväll!"

Citat från "världens största magasin för unga kvinnor" - Cosmopolitan.
Jag håller på och tömmer det fjärde rummet. Dotterns när hon bodde hemma. Det finns fortfarande en del "skräp" kvar. Även sonen har fyllt på rummet med sånt han inte tycker får plats i sitt rum. Suck. Och så jag med förstås. Dessa 20 kg Cosmopolitan har jag länge tänkt skicka i soporna. Men ägarinnan har satt sig emot. Jag har ett väggfast tidningsställ i hallen där bilder och text på omslaget utgör en form av inredningsdetalj kan man säga. Fyra på rad vertikalt.  Där har jag Illustrerad vetenskap, Biltema, Bolaget, DIrekt, heminredningstidningar. Tänkte att jag kunde byta ut dem och sätta upp Cosmopolitan istället. Så får dottern som hon vill en stund till. Men, fullt med sextips i hallen...

"Nya sexiga lekar. Upptäck vad tärningar kan göra för ditt sexliv!"
"Var först med det senaste. Trendigt sex. Testa 77:an - ställningen som är minst lika het som det andra numret."
"Sex De luxe. De vildaste idéerna någonsin"
"Smältvarning! Hett, hett, hett! Nya oväntade sätt att höja temperaturen mellan lakanen"
"Nyfiken? Så är det att ha sex med honom. Män bjuder på sina innersta tankar och intima hemligheter"

Jag har fått lov att slänga nu.











.

Tillbaka till brottsplatsen...


Plånboken återfunnen! Hel, full(med kort) och fin. Precis så som jag tappade den, eller vad som nu hände. Jag ringde till den sista krogen jag besökte i lördags. Där fanns den! Tjejen som svarade var precis på gång och skulle söka efter mig på hitta.se.

En bra dag idag!










.

Bortgift


Det höll jag på att bli minst tre gånger i lördags. Väninnorna hittade lämpliga offer. "Hon därborta är singel!!" Och sen hittade de en norrköpingsbo uppväxt på Gotland. Jag hörde hur de ropade i kör "Gotland!" och så pekade de på mig. När gotlänningen bjöd upp till dans så pekade den andra killen(som var lite långsammare med uppbjudning) finger åt honom. De var kompisar. Eller är väl fortfarande hoppas jag. Jag dansade med båda två.

En annan av killarna träffade jag hemma hos kompisen innan vi gick ut på krogen. Han är hennes 35-årige bror. Tjejen fiskade under kvällen, frågade vad jag sökte och sa att hennes bror skulle bli en perfekt låtsasmorfar. Jag gissar att därifrån kommer det fler matchmaking-försök...









.

Intrångsförsök


Min brandvägg varnar. Sex intrångsförsök har gjorts på min dator nu på morgonen. Undrar vem det är som försöker få kontakt. Tur jag köpte ett virusskydd.

Sen har jag pratat med polisen om min förlorade plånbok. Jag tänkte rätt igår. Kan ha is i magen några dagar. Det enda jag har gjort är att spärra mitt Lindex-kort. Använder det inte så där finns 4 000,- att handla för. Om jag hade kört bil så hade det behövts en anmälan. Men, har inget behov av nåt körkort just nu eftersom jag cyklar. Förhoppningsvis så får jag mina kort tillbaka...










.

Saida - var är min plånbok?


Jag skäms nästan att nämna det. Kan inte minnas att det har hänt nån gång tidigare i mitt 45-åriga liv. Tappat plånboken? Som jag skrev i mitt förra inlägg så skulle jag gå och handla. Det har jag gjort nu. Utan plånbok, visa-kort, ica-kort + 50 olika kort till. Jag har letat i hemmet. Försöker minnas när jag såg den sist. Det var nog inatt, när jag köpte sista drinken innan jag cyklade hem. Drinken var god i alla fall.

Jag har övervägt vad jag ska göra nu. Spärra kortet? Anmäla till polisen?
Nä, jag har beslutat att ha lite is i magen. Hoppas på att plånboken dyker upp. Slippa kostnaderna för nytt körkort. Jag ska ringa till krogen och kolla imorgon. Den är inte öppen ikväll. Sen tar jag en sväng till polisen. Håll tummarna.

Bankkontot har jag tömt. Har ingen kredit kopplad till kortet. Bra med internetbank. Jag förde över alla pengar till sonens lönekonto. Hämtade sen ut allt i bankomaten på vägen till affären. Inatt sover jag med pengar i madrassen.








.

Segdraget


Idag har jag inte gjort många knop. Helgens festligheter har satt sina spår. Jag måste ge mig ut och handla lite till kylskåpet. Jag har skjutit på det hela dan. Matbutikerna är ju öppna till 22 så jag hinner. Borde göra det i alla fall.

Inte bara jag är seg. Firefox hänger sig så fort jag går in på Expressen. Undrar vad det kan bero på. Jag får fråga dataexperten som bor i rummet bredvid.

Kalashelg


Segt idag. I fredags var jag på Munken och åt och drack. Tjatade med en massa trevliga människor. Kom hem vid 2 natten mot lördagen. Sen sov jag några timmar. Igår var det dags igen. Först hem till en tjejkompis. Vi hämtade kinamat och åt hemma hos henne innan vi gick till Bacchus Bakficka. Och där på krogen satt mannen, som jag umgicks med för inte så länge sen, tillsammans med sin x-sambo. Jag funderar på vad jag såg hos honom. Han har sett likadan ut varenda gång vi har varit ute eller träffats ute. Samma stickade tröja. Det kanske kändes tryggt för mig?

På bakfickan fick jag dansa. Dansade bland annat med en gotlänning som är uppväxt i Vibble. Vi kom fram till att vi är morföräldrar båda två. Vi kanske ska åka till Gotland tillsammans nån gång. Hur nu det ska gå att ordna. Vi bytte aldrig telefonnummer.

RSS 2.0